Προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού και νέων κέντρων διανομής των ΕΛΤΑ στον Νομό Θεσσαλονίκης

Προβλήματα από τις ελλείψεις προσωπικού και νέων κέντρων διανομής των ΕΛΤΑ στον Νομό Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 6858/17.4.2007

Προς:
κ. Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών


Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, αλλά και των περιφερειακών οικισμών αναφορικά με τον τρόπο διανομής της αλληλογραφίας.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι ίδιοι οι κάτοικοι καταφεύγουν στα κατά τόπους καταστήματα των ΕΛΤΑ και υποχρεούνται, λόγω έλλειψης προσωπικού, να ψάξουν οι ίδιοι ανάμεσα σε μεγάλες στοίβες με γράμματα προκειμένου να βρουν τους λογαριασμούς και την αλληλογραφία τους. Ως εκ τούτου δεν είναι λίγες οι φορές που έγγραφα χάνονται ή που πέφτουν σε λάθος χέρια.

Σε πολλές περιοχές, όπου δεν υπάρχουν καταστήματα διαλογής των ΕΛΤΑ και ταχυδρόμος, η αλληλογραφία διανέμεται από καφενεία, πρακτορεία προ-πο, καταστήματα ψιλικών ή στη καλύτερη των περιπτώσεων σε γραμματοθυρίδες των ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Συνδικάτου Ταχυδρόμων Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στην Θεσσαλονίκη σήμερα υπάρχει έλλειψη περίπου 2.000 υπαλλήλων από αυτούς που προβλέπονται από το οργανόγραμμα των ΕΛΤΑ, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει ανοίξει κανένα καινούργιο κέντρο διανομής. Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περιοχές του Ασβεστοχωρίου, της Πυλαίας, των Νέων Επιβατών και του Αγίου Αθανασίου. Η ανοικοδόμηση σε πολλές περιοχές γύρω από την πόλη είναι μεγάλη, αλλά δεν υπάρχει ανάλογη μέριμνα για τα κέντρα διανομής με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των πολιτών να είναι μεγάλη.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Υπάρχει καταγραφή από το αρμόδιο Υπουργείο των περιοχών της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, λόγω της απουσίας καταστημάτων διανομής των ΕΛΤΑ;

- Τι μέτρα πρόκειται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό στα ήδη υπάρχοντα καταστήματα των ΕΛΤΑ;

Απάντηση Υπουργείου